Bitvavo

Bitvavo Review

Bitvavo is een cryptocurrency exchange waarop klanten kunnen kopen en verkopen van Bitcoin en 60+ altcoins binnen de eurozone. Het bedrijf is eind 2017 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de toonaangevende cryptocurrency exchange in Nederland en een van de leidende exchanges in Europa. Het bedrijf behoudt door de jaren heen een sterke reputatie en lijkt een veelbelovende toekomst te hebben gezien het gebruiksvriendelijke platform, de ondersteuning van fiat-valuta’s en meerdere betalingsoplossingen en één van de laagste handelskosten van alle grote fiat exchanges.

Volgens de ‘Wat is Bitvavo’ pagina heeft Bitvavo als doel om het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin zo snel, gemakkelijk en veilig mogelijk te maken. Het team van ingenieurs van het platform optimaliseert en breidt voortdurend services uit om ervoor te zorgen dat het bedrijf dit doel bereikt en koploper blijft onder de Europese exchanges voor cryptocurrency.

Bitvavo heeft momenteel een speciale actie waardoor u uw eerste cryptocurrencies kunt kopen tot een waarde van EUR 1.000 zonder handelskosten: Direct Aanmelden>>>

Bitvavo bitcoin koers

Inleiding over Bitvavo

Bitvavo B.V. is een fintech-bedrijf gevestigd in Amsterdam, Nederland, gespecialiseerd in het kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het Bitvavo-team is ervan overtuigd dat er, ondanks de recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies, nog steeds een enorme kenniskloof bestaat tussen het technische blockchain-ecosysteem en de meerderheid van onze samenleving.

Om deze kloof met succes te overbruggen en de verschuiving van het technologische paradigma die momenteel aan de gang is op een inclusieve manier te helpen vergemakkelijken, heeft Bitvavo een gebruiksvriendelijk portaal gebouwd waarmee klanten gemakkelijk en veilig kunnen deelnemen aan de nieuwe digitale economie. Dit gebruiksvriendelijke platform is uitgegroeid tot toonaangevende cryptocurrency exchange in Nederland en één van de toonaangevende fiat naar crypto exchanges in Europa.

Bitvavo Services

Bitvavo biedt verschillende services die op de volgende manier kunnen worden verdeeld:

De belangrijkste service die Bitvavo biedt, is een exchangeservice voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Nieuwe gebruikers van cryptocurrency merken vaak dat ze hun eerste Bitcoin via Bitvavo kopen dankzij de reputatie van het bedrijf, de relatief vriendelijke gebruikersinterface en zeer concurrerende kosten.

Bitvavo geavanceerde exchange service

Naast de gebruikelijke Bitvavo-exchangediensten biedt het ook een cryptocurrency-handelsplatform. In tegenstelling tot de traditionele Bitvavo-uitwisselingsservice, die het kopen van cryptocurrencies tegen een premium vereenvoudigt, is Bitvavo geavanceerd gericht op meer ervaren gebruikers.

Met de Bitvavo geavanceerde exchange service kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies verhandelen, waaronder BTC, ETH, LTC, BCH en XRP. De handelskosten zijn laag en er zijn ook geavanceerde handelsopties.

Bitvavo wallet

Bitvavo biedt gehoste wallets die zijn geïntegreerd in uw Bitvavo-account. Daarom hoeft u niet langer uw eigen wallet te hebben, wat het makkelijker maakt om te beginnen met handelen in cryptocurrency. Als u echter liever volledig onafhankelijk bent, is het natuurlijk mogelijk om uw gekochte cryptovaluta op te nemen naar uw persoonlijke wallet.

Valuta en Betaalmethoden 

Bitvavo accepteert de volgende fiat-valuta’s:

 • Euro

Stortingen kunnen worden gedaan via de volgende betaalmethoden::

 • Bancontact
 • Credit card
 • EPS
 • Giropay
 • iDeal
 • MyBank
 • Sepa transfer
 • Sofort

Alle betalingen die met één van de bovengenoemde betaalmethoden zijn voldaan, worden onmiddellijk aan uw account toegevoegd, behalve een SEPA-overschrijving. Een SEPA-overschrijving kan tot 24 uur duren. Meer informatie over de betaalmethoden is te vinden op deze pagina.

Als het gaat om cryptocurrencies, ondersteunt Bitvavo momenteel de volgende cryptocurrencies:

·         0x (ZRX)

 

·         DigiByte (DGB) ·         Loopring (LRC) ·         Status (SNT)
·         Aelf (ELF)

 

·         Enjin (ENJ) ·         Nano (NANO) ·         Steem (STEEM)
·         Aeternity (AE)

 

·         EOS (EOS) ·         Nebulas (NAS) ·         Stellar (XLM)
·         Aion (AION)

 

·         Ethereum (ETH) ·         NEM (XEM) ·         Storm (STORM)
·         Aragon (ANT)

 

·         Ethereum Classic (ETC)

 

·         NEO (NEO) ·         Stratis (STRAT)
·         Ark (ARK)

 

·         Gas (GAS) ·         OmiseGO (OMG) ·         Tezos (XTZ)
·         Basic Attention

Token (BAT)

 

·         Golem (GNT) ·         Ontology (ONT) ·         Tron (TRX)
·         Bitcoin (BTC)

 

·         Holochain (HOT) ·         Ontology Gas

(ONG)

 

·         VeChain Thor (VET)
·         Bitcoin Cash (BCH)

 

·         ICON (ICX) ·         Power Ledger

(POWR)

 

·         VeThor Token

(VTHO)

·         Bitcoin SV (BSV)

 

·         IOST (IOST) ·         Qtum (QTUM) ·         Verge (XVG)
·         Cardano (ADA)

 

·         IOTA (MIOTA) ·         Ravencoin (RVN) ·         Vertcoin (VTC)
·         Chainlink (LINK)

 

·         Komodo (KMD) ·         ReddCoin (RDD) ·         Waltonchain (WTC)
·         Cybermiles (CMT)

 

·         Lisk (LSK) ·         Request Network

(REQ)

 

·         Waves (WAVES)
·         Decred (DCR)

 

·         Litecoin (LTC) ·         Ripple (XRP)

 

·         Zilliqa (ZIL)

Onlangs zijn er een aantal nieuwe altcoins toegevoegd die je kunt kopen via Bitvavo. Onderstaande crypto munten zijn nu te verhandelen via Bitvavo.

 • Dogecoin DOGE
 • Polkadot DOT
 • Binance coin BNB
 • Solana SOL
 • Polygon MATIC

Vanaf 1 september 2021 zijn er weer 20 nieuwe cryptomunten toegevoegd.

 1. Ampleforth Governance (FORTH)
 2. Audius (AUDIO)
 3. Celer Network (CELR)
 4. Civic (CVC)
 5. Clover Finance (CLV)
 6. Enzyme (MLN)
 7. JUST (JST)
 8. Keep Network (KEEP)
 9. Linear (LINA)
 10. Metal (MTL)
 11. Mirror Protocol (MIR)
 12. My Neighbour Alice (ALICE)
 13. NKN (NKN)
 14. NuCypher (NU)
 15. Oasis Network (ROSE)
 16. Perpetual Protocol (PERP)
 17. Phala Network (PHA)
 18. Polymath (POLY)
 19. Rally (RLY)
 20. Serum (SRM)

Handelskosten

Momenteel kun je met je eerste 1000 euro gratis handelen bij Bitvavo. Bitvavo rekent daarna handelskosten van maximaal 0,25% voor de uitvoering van transacties op hun platform. Dit geldt voor zowel de basis exchange als de geavanceerde exchange. Bitvavo is de goedkoopste exchange van Nederland!

De handelskosten kunnen echter zelfs lager zijn als u Bitvavo vaker gebruikt. In dit opzicht zijn de verschillende tariefniveaus zoals toegepast door Bitvavo belangrijk. De tariefniveaus zijn als volgt verdeeld:

VOLUME (30D) TAKER KOSTEN MAKER KOSTEN
€ 0+ 0.25% 0.15%
€ 100 000+ 0.20% 0.10%
€ 250 000+ 0.16% 0.08%
€ 500 000+ 0.12% 0.06%
€ 1 000 000+ 0.10% 0.04%
€ 2 500 000+ 0.08% 0.02%
€ 5 000 000+ 0.06% 0.01%
€ 10 000 000+ 0.05% 0.00%
€ 25 000 000+ 0.04% -0.01%

De ondersteunde landen

De diensten zoals aangeboden door Bitvavo zijn beschikbaar voor ​alle inwoners van de EU die zich binnen de SEPA-zone bevinden. Dit betekent alle EU-lidstaten plus:

 • IJsland;
 • Liechtenstein;
 • Noorwegen;
 • Zwitserland

Klantenservice en beoordelingen

Bitvavo heeft een zeer uitgebreide kennisbank. De meeste standaardvragen worden daar beantwoord. Als u uw antwoord niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met Bitvavo via de live chat en e-mailondersteuning voor specifieke problemen. Het team van Bitvavo heeft een goede beschikbaarheid en is bereikbaar tussen de volgende tijdsloten:

 • Werkdagen tussen 09.00 uur en 22.00 uur.
 • Zaterdag en zondag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Wat echt interessant is om te zien, is dat waar de meeste cryptocurrency-exchanges op zijn best een gemiddelde klantbeoordeling krijgen, Bitvavo het voor elkaar krijgt met een ‘Excellent’-beoordeling op basis van 2000+ beoordelingen op TrustPilot, en dat is niet iets dat lichtvaardig moet worden opgevat.

Conclusie

Bitvavo is eenvoudig en makkelijk te gebruiken. Het bedrijf heeft veel tijd en geld geïnvesteerd om hun gebruikerservaring soepel en pijnloos te maken. Dit maakt het platform echt geschikt voor nieuwkomers in Cryptocurrency. Vooral rekening houdend met alle ondersteunde betalingsoplossingen.

Omdat het bedrijf lage handelskosten rekent, lijkt het ook een solide manier om te handelen voor ervaren handelaren. Zeker omdat ze geavanceerde exchangediensten aanbieden. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat ze alleen Euro als fiat pair aanbieden, wat het minder aantrekkelijk maakt voor inwoners buiten de EU.

Samenvattend lijkt Bitvavo een van de best beschikbare keuzes als je geïnteresseerd bent in het kopen of verhandelen van cryptocurrencies.

Ga direct aan de slag

Als je geïnteresseerd bent in de nieuwe digitale economie, lijkt Bitvavo de juiste keuze. Bezoek de website en klik op “Aanmelden” om te beginnen. Hier wordt u gevraagd een formulier in te vullen en uw account te activeren. Eenmaal geactiveerd, kunt u gemakkelijk geld op uw account storten via een van de ondersteunende betalingsoplossingen en de aangewezen cryptocurrency kopen.

Bitvavo heeft momenteel een speciale actie waardoor u uw eerste cryptocurrencies kunt kopen tot een waarde van EUR 1.000 zonder handelskosten.