Bitstamp

Bitstamp reviewEen van de oudste cryptocurrency exchanges is Bitstamp. Het Luxemburgse cryptobedrijf bestaat al sinds 2011 en is desondanks relatief onbekend in Nederland. Het hoofdkantoor van Bitstamp is te vinden in de Engelse hoofdstad Londen. De exchange heeft als doel om te verhandelen van cryptomunten laagdrempeliger te maken. Jij kan dan ook met gemak cryptomunten kopen en weer verkopen bij Bitstamp. Er worden allerlei cryptovaluta aangeboden, zoals de beroemde Bitcoin (BTC) en de Ethereum (ETH). Andere cryptomunten die voorbij zullen komen in het assortiment zijn de Stellar Lumen (XLM), Litecoin (LTC), Paxos Standard (PAX) en de Ripple (XRP). Dit is een kleine greep uit de mogelijkheden bij Bitstamp.

Bitstamp richt zijn pijlen niet alleen op de particulieren, maar ook op de grote internationale bedrijven en investeerders. Daarnaast kan jij gebruik gaan maken van de Bitstamp applicatie, maar ook gewoon inloggen op de laptop of desktop. In deze review kom jij meer te weten over de ervaren exchange Bitstamp.

Transactiekosten

Het platform van Bitstamp is vanzelfsprekend niet kosteloos. Het bedrijf moet ook geld verdienen en dat doet het door transactiekosten in rekening te brengen. De kosten komen om de hoek kijken bij iedere transactie. Echter kan een gebruiker de transactiekosten verlagen door veel te handelen. Hoe meer geld er zal worden geïnvesteerd, des te lager het percentage. De beginnende investeerder moet rekening houden met 0,5% transactiekosten, wat overigens al een stuk voordeliger is dan bij de meeste cryptocurrency exchanges. De handelsvolume is vervolgens belangrijk. Ligt de handelsvolume binnen een termijn van één maand boven de 20.000 euro, dan daalt het percentage al naar 0,25%. Theoretisch gezien kan handelen bij Bitstamp gratis zijn, maar dan zal je met extreem hoge bedragen moeten gaan handelen. Desondanks zijn de kosten laag en aantrekkelijk voor de meeste cryptocurrency investeerders.

Assortiment

De exchange Bitstamp heeft een ruim aanbod klaarstaan aan cryptomunten. Het gaat momenteel om meer dan 50 verschillende cryptocurrency, maar er verschijnen jaarlijks meerdere nieuwe munten in het assortiment. De Bitcoin (BTC) en de Ethereum (ETH) zijn vanzelfsprekend beschikbaar. Echter kan er ook gekozen worden voor een kleiner project, zoals de Hedera Hashgraph (HBAR0, de Celcius Network (CEL) en de AAVE (AAVE). Het crypto-aanbod van Bitstamp is beperkter dan dat van Bitvavo of Binance, maar het aanbod is wel van een hoge kwaliteit. De investeerder kan eenvoudig spreiden en meerdere munten aanschaffen. Het verkopen van de cryptocurrency is ook op ieder gewenst moment mogelijk bij Bitstamp.

Speciale functies

De cryptocurrency exchange Bitstamp voldoet aan de wensen van de meeste investeerders. De ervaren handelaar kan namelijk ook direct gebruik gaan maken van enkele speciale functies. Er zijn meerdere order types beschikbaar, waardoor handelen net wat specifieker mogelijk is. Er dient gedacht te worden aan een instant order, een limit order en zelfs een trailing order. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden van Bitstamp. Het is als nieuwkomer slim om jezelf eerst in deze functies te verdiepen, bijvoorbeeld door uitlegvideo’s op de YouTube te bekijken.

Bitstamp Earn

Er zijn bij Bitstamp meer mogelijkheden om geld te verdienen aan cryptocurrency. De investeerder kan munten kopen en weer verkopen tegen een hogere koers, maar het platform Bitstamp Earn is wellicht ook interessant. Het platform biedt de kans om een passief inkomen op te bouwen. Het platform is ideaal voor de liefhebbers van staken. Je zal flexibel gaan staken met de Ethereum of de Algorand. In de toekomst zullen er meer munten beschikbaar komen op Bitstamp Earn. Het is dankzij het flexibele staken mogelijk om de munten op ieder moment weer te verkopen. Het jaarlijkse rendement op het staken van Ethereum bedraagt 5,35%. Het rendement op de Algorand kan oplopen tot slechts 2,58% per jaar. Desondanks is het een makkelijke manier om extra geld te verdienen met cryptomunten.

Registeren bij Bitstamp

Je kan alleen handelen bij Bitstamp als jij over een account beschikt bij de Luxemburgse crypto-exchange. Het registratieproces is streng. Je dient veel persoonsgegevens te delen, zoals jouw geboortedatum, een selfie, een kopie van jouw ID-bewijs en de adresgegevens. De reden hierachter is vanzelfsprekend de veiligheid. Bitstamp hoopt op deze manier digitale criminaliteit tegen te kunnen gaan. Daarnaast zal de gebruiker ook een 2FA-beveiliging moeten instellen. Naast een wachtwoord zal de gebruiker van het platform ook een inlogcode moeten invullen, welke verzonden zal worden via een sms. Wederom zal dat de veiligheid ten goede komen, aangezien het voor de hackers vrijwel onmogelijk zal zijn om een account bij Bitstamp te kunnen hacken. Het bedrijf investeert grote bedragen in de beveiliging en daar pluk jij als investeerder de vruchten van. Een account aanmaken bij Bitstamp is gratis en ook mogelijk via de applicatie van de exchange.

Klantenservice van Bitstamp

De klantenservice van Bitstamp is op ieder moment van de dag bereikbaar. De gebruiker van het platform kan een mailtje sturen naar support@bitstamp.net of telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Er is ook veel informatie terug te vinden in de lijst met veelgestelde vragen. Let op, de klantenservice van Bitstamp is Engelstalig.