Bitpanda

Bitpanda reviewEr zijn diverse cryptobedrijven waar jij als investeerder terecht kan voor het aanschaffen voor cryptomunten. De inmiddels beroemde broker BitPanda is daar een goed voorbeeld van. BitPanda werd in 2014 opgericht en komt uit Oostenrijk. Betrouwbaarheid, transparantie en effectiviteit staan hoog in het vaandel bij de broker. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ruim 2,5 miljoen personen gebruikmaken van het platform. Je kan bij BitPanda met het grootste gemak gaan beginnen met investeren en beleggen. Hieronder hebben wij 5 redenen genoteerd waarom het verstandig is om te kiezen voor BitPanda.

1. Registratie bij de Austrian Financial Market Authority

BitPanda is een betrouwbare broker en staat dan ook geregistreerd bij de Austrian Financial Market Authority. Een dergelijke registratie ontvangt een financieel bedrijf niet zomaar. BitPanda moet al zijn zaakjes goed op orde hebben en staat onder controle. Het is fijn om te weten dat er toezicht zal worden gehouden op een broker waar jij besluit te gaan investeren en/of beleggen. Vergeet als gebruiker ook niet om een extra beveiliging te activeren en een goed wachtwoord te kiezen.

2. Ruim aanbod aan cryptomunten

Het aanbod aan cryptomunten is bijzonder goed bij de broker BitPanda. De investeerder kan een keuze maken uit ruim 60 verschillende cryptomunten. Het gaat dan vanzelfsprekend ook om de Bitcoin, de Ripple, de Ethereum en de Dogecoin. Dankzij het ruime aanbod kan jij meerdere munten kopen bij één aanbieder en jouw portfolio succesvol uitbreiden. Naast de cryptovaluta kan jij ook nog beleggen bij BitPanda, bijvoorbeeld in aandelen, metalen en ETF’s. Een completere broker ga jij niet vinden in Europa.

3. Extreem lage transactiekosten

Een goede reden om te kiezen voor BitPanda zijn de lage transactiekosten. Als jij nieuw bent binnen de cryptowereld dan kan je gebruik gaan maken van het BitPanda platform, waar maximaal 1,49% fee in rekening zal worden gebracht over een transactie. De experts kunnen altijd nog overstappen op het BitPanda Pro platform, waar de transactiekosten nooit uitkomen boven de 0,15%. Dat is nogal een verschil. Daarnaast ontvang jij 20% korting als jij de transactiekosten zal betalen met de BitPanda Ecosystem Token. Het kan dus geen kwaad om ook wat van de BitPanda tokens te kopen.

4. Gemakkelijk geld storten

De cryptomunten kan jij bij BitPanda alleen kopen als jij voldoende saldo hebt op jouw account. Gelukkig is het onwijs gemakkelijk om geld te storten bij de Oostenrijkse broker. Je kan een storting verrichten met iDeal, wat snel en gemakkelijk zal zijn. Een storting met iDeal kost overigens met 0,30 euro, maar dat is een schijntje. Storten met een creditcard is natuurlijk ook nog een optie.

5. Betalen met een BitPanda Card

De cryptocurrency spelen steeds een grotere rol in de hedendaagse wereld, ondanks dat de digitale valuta nog in de kinderschoenen staat. Je kan een BitPanda Card aanvragen, dat is gratis. Je kan deze VISA kaart koppelen aan jouw BitPanda portefeuille. De kaart kan je vervolgens vrijwel overal gebruiken voor betalingen. In plaats van dat er euro’s worden afgeschreven worden er cryptomunten van jouw account gehaald. De winkelier ontvangt natuurlijk wel gewoon euro’s.