Bitvavo app

De meest gebruikersvriendelijke crypto app voor je telefoon

Ben je opzoek naar een crypto app? Dan kan het nog best lastig zijn omdat er veel verschillende zijn die veel op elkaar lijken. Daarnaast wil je het natuurlijk allemaal goed regelen en zorgen dat je inzicht krijgt in je geld. Toch is er één app die in Nederland momenteel het populairste is: Bitvavo.

Functies in Bitvavo app

Bitvavo voor je mobiele telefoon is een praktische en overzichtelijke cryptocurrency app. Hierdoor maken ze het voor gebruikers eenvoudig om cryptocurrency op te zoeken, te verkopen en te kopen. Daarnaast kun je in de app ook zogenaamde ‘Alerts’ instellen. Je krijgt dan automatisch een melding als een bepaalde coin een bedrag bereikt.

Hoe werkt de installatie?

Voordat je de app kunt gebruiken moet je eerst online een Bitvavo account aanmaken. Dit doe je door naar de website van Bitvavo te gaan. Hier vul je een naam, mailadres en wachtwoord in. Daarna moet je op je account je identiteit bevestigen middels het uploaden van een ID bewijs. Als je dit hebt gedaan is je account klaar en kun je ook de app gaan gebruiken. Deze Bitvavo app voor je telefoon kun je via de play store (Android) of de app store (IOS) downloaden. Zoek eerst door ‘Bitvavo’ in te typen. Daarna kun je gemakkelijk op het ‘Downloaden’ knopje drukken, waarna de applicatie op je telefoon wordt geïnstalleerd. Daarna kun je de app openen en beginnen met alle functies.

De eerste stap: geld storten

Om digitale cryptocurrency te kopen moet je eerst geld storten. Dit kun je doen door in de app op het ‘€’ teken te drukken. Nadat je dit hebt gedaan druk je op de knop ‘Storten’, waarna je kunt kiezen op welke manier je dit wilt doen. Dit kan bijvoorbeeld door iDeal of een SEPA transfer. Hierna kun je het bedrag wat je wilt storten invullen en klik je op ‘Doorgaan’. Het tegoed zal hierna worden bijgeschreven. Let op, dit kan soms even duren.

Kopen van cryptocurrency

In de Bitvavo app kun je makkelijk verschillende valuta kiezen om te kopen. Zo is een welbekende cryptomunt natuurlijk Bitcoin, maar er zijn ook veel andere. Op het beginscherm van de app kun je verschillende valuta zien als je naar beneden scrolt. Maar je kunt ook via de zoekbalk zoeken. Als je bijvoorbeeld een Binance coin wilt kopen zoek je deze eerst op. Daarna druk je op deze valuta en druk je op ‘Kopen’. Daarna vul je het gewenste bedrag in, waarna je een overzicht krijgt met de aankoopprijs en de transactiekosten. Uiteindelijk moet je het blauwe balkje naar rechts schuiven om de aankoop te bevestigen.

Hoe werkt het verkopen?

Net als bij verkopen, klik je hier eerst op de cryptocurrency die je wilt verkopen. Je klikt daarna op de ‘Verkopen’ knop. Net als bij de aankoop, kun je hier het bedrag invullen dat je wilt verkopen. Zodra je dit hebt ingevuld klik je op ‘Doorgaan’ en zie je daarna weer een overzicht. Uiteindelijk schuif je het blauwe balkje weer naar rechts en zo is de verkoop geslaagd.