Bitcoinmeester

Bitcoin Meester is een Nederlandse broker platform om cryptocurrency te verhandelen. 

Met een aanbod van meer dan 200 verschillende cryptocurrencies is het aanbod het grootste van de Nederlandse platformen. Het is een relatief jong bedrijf en werd pas in 2017 gelanceerd. Het platform is ingericht op een manier dat het ook voor mensen zonder veel ervaring te gebruiken is. In deze review bekijken we Bitcoin Meester, hoe is het gebruiksgemak? Hoe is het aanbod? En wat is de algemene kwaliteit?

Registreren van een account

Het registreren van een account is binnen enkele minuten gedaan en ook voor de mensen zonder technische kennis mogelijk. Het spreekt voor zich en na het aanmaken van een account krijg je nog een bevestigingsmailtje. Zodra je account is geactiveerd ontvang je een welkomstmail met een korte uitleg over het platform en een aantal handige links met meer informatie. Hierna kan je direct aan de slag met het kopen en verkopen van cryptocurrencies. 

Kopen van cryptocurrencies

Als je bent ingelogd in het account kom je terecht in een persoonlijk dashboard met een overzicht van je coins en je huidige saldo. Om coins te kopen moet je in het bezit zijn van BM Credits, de equivalent van euro’s. Je kunt euro’s storten met iDEAL, Bancontact, een handmatige overschrijving of een internationale betaalmethode als Sofort. Wanneer je het bedrag met iDEAL stort staat het direct op je account en kan je gelijk aan de slag met het kopen van je coins. Als je munten op een andere beurs hebt staan kan je deze ook storten naar je Bitcoin Meester wallet(s).

Er zit een standaard weeklimiet op het account van €100,- dit is voor een ongeverifieerd account. Je kan dit limiet direct verhogen door de verificatie te doorlopen waarna je tot €100.000,- kan kopen en verkopen per maand. Wel kun je zonder verificatie al onbeperkt in cryptocurrencies handelen. Het limiet geldt alleen op het storten en opnemen van euro tegoeden.

Het aankoopproces spreekt voor zich; Je gaat naar de pagina met alle coins en kiest hier de munt die je wilt kopen. Vervolgens kom je op de pagina van de munt zelf en vult in hoeveel je wilt kopen. Dit kan je invullen in zowel het aantal van de munten als in de eurowaarde. Het systeem berekent meteen vergelijkbare waarde in desbetreffende munt. Daarnaast zie je hoeveel je op dat moment nog te besteden hebt. Nadat je op kopen drukt verschijnen de munten direct in je Bitcoin Meester wallet. Dit is je persoonlijke wallet welke is geïntegreerd in het platform. Je bezit dus over een wallet voor iedere munt die wordt aangeboden op het platform. Naast het kopen en verkopen kan je dus ook munten storten en opnemen.

Kopen

In het geval van een flinke koerswijziging, stijging of daling, wil je direct kunnen handelen. Met Bitcoin Meester kan je direct kopen of verkopen. Je hoeft je dus zelf niet te mengen in de orderboeken, dit gaat allemaal automatisch. Euro’s storten met iDEAL is ook instant. Je zou in theorie binnen 2 á 3 minuten je euro’s kunnen storten en je munten hebben gekocht.

Verkopen

Schiet de koers hard omhoog of omlaag? En besluit je te verkopen en je winst (of verlies…) te nemen? Bitcoin Meester heeft een directe koppeling met verschillende beurzen waardoor ze altijd direct kunnen voorzien in de behoefte om te kopen of te verkopen. Er wordt dus niet gewerkt met een eigen voorraad waardoor je nooit zorgen hebt of er wel genoeg te koop is. Verkooporders worden dus direct verwerkt zodra de opdracht wordt gegeven. De euro’s staan hierna direct weer in het account en de gebruiker kan ervoor kiezen om het bedrag op te nemen naar de eigen rekening of te herinvesteren in een andere munt. Uitbetalingen naar de bank worden ook per direct verwerkt. 

Support

Ondanks dat Bitcoin Meester een intuïtief platform is kan het zijn dat je ergens niet helemaal uitkomt. Dan is het handig dat iemand je daarbij kan helpen. De helpdesk van Bitcoin Meester is goed te bereiken via telefoon, e-mail en chat. Telefonisch en per chat is de helpdesk tussen 09:00-17:00 uur te bereiken, daarbuiten kan je ze bereiken via e-mail. Ook in de avond worden e-mails beantwoord. Qua snelheid en klantvriendelijkheid is Bitcoin Meester een van de betere op dit gebied. E-mails en verificaties worden vaak binnen een half uur verwerkt en chats en telefoon is altijd zonder wachttijd.

Onderscheidende punten

3% rente

Als er één punt is waarin we Bitcoin Meester uniek kunnen noemen is dat de rente die zij bieden op stablecoins (cryptocurrency met een waarde gekoppeld aan dat van de Amerikaanse Dollar of Euro). Als klant bij Bitcoin Meester ontvang je op TetherUSD, TrueUSD of Dai 3% rente op jaarbasis. De rente wordt dagelijks uitgekeerd. Dit is een uniek kenmerk, helemaal als je dit vergelijkt met de 0.1% rente (of zelfs negatieve rente) die je bij de reguliere banken krijgt uitgekeerd. Om de rente te ontvangen hoef je de stablecoins niet eens bij Bitcoin Meester zelf te hebben gekocht. Zolang je de stablecoins maar op jouw Bitcoin Meester wallet hebt staan ontvang je de 3% rente automatisch. Bitcoin Meester zegt zelf dat de rente op stablecoins een positief tegengeluid richting de banken is die hun klanten steeds minder rente betalen over hun spaargeld.

Eigen app

Bitcoin Meester biedt een eigen app voor zowel Android als iOS. Hiermee is het mogelijk om ook onderweg te handelen in cryptocurrencies.

De functies die de app biedt zijn grotendeels hetzelfde als van de website. Het is mogelijk om dezelfde cryptovaluta te verhandelen als het aanbod van de website, je munten kun je versturen vanuit de app naar andere wallet-addressen en de chatsupport is ook beschikbaar in de app. Heb je nog geen account? Dan kan je deze ook aanmaken via de app. Ook de verificatie kan vanuit de app worden voldaan.

Onderling wisselen

Een andere unieke functie is de ‘any-to-any’ functie. Hiermee kun je alle munten onderling met elkaar wisselen. Hierbij betaal je slechts de helft van de fee die je zou betalen als je de munten eerst zou verkopen en daarna weer zou kopen. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoin wilt wisselen voor VeChain hoef je dus niet eerst terug te wisselen naar euro’s maar kun je direct jouw Bitcoin wisselen voor VeChain. 

Tot slot 

Bitcoin Meester is vooral voor een beginnende en minder technische handelaar een fijn werkend platform. Je eerste cryptocurrencies heb je binnen enkele minuten gekocht en het registratieproces is eenvoudig en snel. Ook het platform en de app zien er strak en overzichtelijk uit, het spreekt allemaal voor zich en je kan alles vinden wat je nodig hebt. Bitcoin Meester biedt daarnaast een aantal unieke functies zoals de rente op stablecoins en de any-to-any functie waarmee munten onderling kunnen worden gewisseld.

We durven wel te stellen dat Bitcoin Meester een sterk en snel groeiend platform is met veel mogelijkheden, zowel voor de beginnende als gevorderde handelaar.